Περί Στοιχήματος
Προγνωστικά και Αναλύσεις Αγώνων,
Εργαλεία Στοιχήματος και Multimedia
Home » » Αποκάλυψη: Η τρόικα διεκδικεί εκκλησίες, βραχονησίδες, δάση και νοσοκομεία

Αποκάλυψη: Η τρόικα διεκδικεί εκκλησίες, βραχονησίδες, δάση και νοσοκομεία

Written By Unknown on Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 | 9:40 μ.μ.

Νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η πώληση της περιουσίας του Δημοσίου δεν αφορά μόνο στα γνωστά φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ και στα κρατικά ακίνητα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί αλλά επεκτείνεται σε περιουσία που μέχρι σήμερα οι δανειστές δεν είχαν δημοσίως απαιτήσει να πουληθεί, όπως εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, αναξιοποίητη κρατική γη (μεταξύ των οποίων βραχονησίδες και ξερονήσια στο Αιγαίο), παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ».


Μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση από τo «ΘΕΜΑ» της απόρρητης έκθεσης για τη μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ σε ξένη χώρα και την ανάληψη της ευθύνης των αποκρατικοποιήσεων από διεθνείς μάνατζερ που ανάγκασε μέχρι και τον κ. Ολι Ρεν σε αναδίπλωση, χωρίς όμως πλήρη αποσαφήνιση των τελικών του προθέσεων, στην ίδια μελέτη του ESM παρουσιάζεται διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του νέου Ταμείου που θέλουν οι δάνειες δυνάμεις να δημιουργήσουν στο Λουξεμβούργο. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η έκθεση των ESM – EFSF, λίγο ως πολύ απαιτούν την επέκταση των υπό αποκρατικοποίηση «ασημικών» της χώρας σχεδόν σε όλο το φάσμα της κρατικής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 7 και τις παραγράφους 2.1 και 2.2. της εισήγησης του ESM προς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται ρητή αναφορά στο ποιες είναι οι διεκδικήσεις των δανειστών ως προς το τι πρέπει να ενταχθεί στον νέο φορέα τύπου «ΤΑΙΠΕΔ εξωτερικού».


Πηγή arouraios
SHARE

About Unknown